Pagina's

31 mrt. 2014

Opgeruimd staat netjes...

Eind februari schreef ik een bericht over de chaos in ons huis. Het was niet opgeruimd, er lagen stapels troep en ik zag er niet echt meer doorheen... Ik besloot mezelf een aantal doelen te stellen en nu, eind maart, wil ik de balans opmaken. Heb ik het één en ander voor elkaar weten te krijgen?
 
Als eerst liet ik de keuken zien...
Stond het aanrecht begin maart nog vol troep (pakjes, zakjes, pannen, fruit, brood, lege melkpakken, koffiezetapparaat, broodbakmachine, cooker, afwas)....... Nu ziet het er opgeruimd uit!
 
Ook de eettafel was een chaos. We konden er eigenlijk niet eens aan eten, zo vol stond de tafel. Nu is de tafel heerlijk leeg en is er genoeg ruimte voor de fruitschaal die eerst op het dressoir stond.
 
 Het dressoir is ook een plek waar we veel spullen 'even' neerleggen. Ook deze is opgeknapt en een stuk ruimer geworden!
Wat een enorm verschil!
 
Ook buiten hebben we niet stil gezeten. Ergens in februari hebben we een tuinset besteld en dat werd in maart geleverd. Heerlijk om met dit weer buiten te eten!
 
Van de voorraadkast heb ik nog geen foto gemaakt. Deze raakt wel leeg, maar dat gaat langzamer dan we dachten. Er staat zo enorm veel in! Je ziet hier en daar wat lege plekken verschijnen, maar de missie is nog niet volbracht.
 
In het kort waren de doelen van maart:
  • Elke week hoop ik een specifieke plek aan te pakken en op te ruimen.
  • Zo min mogelijk boodschappen doen. (voor de helft geslaagd)
  • Opruimen wil niet alleen zeggen 'verplaatsen', maar ook verkopen via Marktplaats of weggooien. (nog niet echt geslaagd, maar koningsdag komt er aan en dan gaat manlief op de rommelmarkt staan!) 
 
In principe gelden bovenstaande doelen voor de maand april ook nog. De voorraadkast is nog lang niet leeg en ik zou nog steeds minder boodschappen kunnen doen dan ik deed in de maand maart. Ik heb weinig spullen weggegooid of verkocht, dus in april mag de focus van opruimen verschuiven naar uitruimen en schoonmaken. Daarnaast is de studeerkamer nog een rommeltje en kan ook onze kamer een stuk netter. Kortom: er is een hoop werk verricht, maar we zijn er nog niet!
 
April wordt dus de maand van...
  • verder opruimen
  • uitruimen (spullen weggooien of verkopen)
  • schoonmaken
  • voorraadkast en vriezer leegmaken
Naast al dit opruimen wil ik natuurlijk ook lekker aan de slag in de groentetuin en als ik af en toe tijd zie, wil ik graag achter de naaimachine kruipen. Vanmiddag gaan we een kippenhok ophalen. Dit hok moet nog in elkaar gezet worden en dan hopen we nog deze week twee konijntjes te verwelkomen en wat later in het jaar twee kippetjes... Genoeg plezierige dingen dus! :-)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten