Pagina's

6 dec. 2013

Babymutsje met bloem (+/- 0-3 mnd)

Mijn kleine meid is niet zo dol op mutsjes. Ze blijft er maar met haar handjes langs gaan net zo lang totdat het mutsje af is. Nu zijn de meeste mutsjes uit de winkel wat aan de wijde kant: ze zakken voor haar ogen! En tja... ik kan me voorstellen dat dat niet zo lekker zit.
 
Met de winter in aantocht, wilde ik toch een passend mutsje voor haar hebben. Dan maar zelf aan de slag!
 
Dit is het resultaat: een wit gehaakt mutsje met een roze gehaakte bloem! Onder de foto's vind je het patroon. Ik heb het patroon zelf bedacht (misschien bestaat het al lang, maar ik heb geen patroon gebruikt)!
 
 
GRATIS PATROON BABYMUTSJE (0-3 mnd)
 
Haaknaald 5mm.
Garen: geschikt voor haaknaald 5 of 6mm, 70% acryl, 30% wol
 
Start het mutsje met een 'magic ring'. Als je niet weet hoe je deze moet maken, kijk dan even het volgende filmpje gemaakt door Annemarie van Annemarie's Haakblog.
 
Toer 1: haak 12 halve stokjes (h.st.) in de ring. Sluit de toer met een halve vaste (h.v.) op het eerste h.st. (12 h.st.)
Toer 2: Haak op het eerste h.st. 2 lossen (l.) als vervanging van het eerste h.st. en haak nog 1 h.st. in de eerste steek. Haak vervolgens in elke volgende steek 2 h.st. (24 h.st.). Sluit met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste twee lossen.
Toer 3: Haak 2 l. in de eerste steek, haak vervolgens 2 h.st. in de volgende steek. Haak *1 h.st. in de volgende steek en 2 h.st. in de steek die daarop volgt. Herhaal van * tot * totdat je aan het eind van de toer bent (36 h.st.). Sluit met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste twee lossen.
Toer 4: Haak 2 l. in de eerste steek, 1 h.st. in de volgende steek, 2 h.st. in de derde steek. Haak vervolgens *1 h.st. in de volgende steek, 1 h.st. in de daarop volgende steek en 2 h.st. in de daarop volgende steek*. Herhaal van * tot * (48 h.st.). Sluit de toer met een halve vaste.
Toer 5 t/m 13: Haak 2 l. in de eerste steek en haak vervolgens in elke steek een h.st. (48 h.st.) Sluit elke toer met een h.v. in de bovenste losse van de eerste twee lossen
Toer 14 t/m 16: Haak op elk h.st. een vaste. (48 v). Sluit elke toer met een h.v. 

Als je het patroontje gebruikt en het resultaat op je eigen blog zet, wil je dan een link naar mijn blog plaatsen?
 
Als er foutjes of onduidelijkheden in het patroon zitten, laat je het dan even weten? Ik vervang zelf alle eerste 2 lossen van een toer door een andere steek die je ook kunt gebruiken om een stokje te vervangen. Ik ben alleen de naam van die steek kwijt. Ik weet dat er ook een filmpje van is. Kan iemand me hier aan helpen???
 
Je kunt zelf op zoek gaan naar een leuk patroontje van een bloem óf als je deze erg leuk vindt moet je mijn blog in de gaten houden. Volgende week hoop ik het patroontje van deze bloem uit te schrijven...
 
Het grootste voordeel van dit mutsje vind ik dat Mieke het mutsje lekker vindt zitten. Ze trekt er niet meer aan (inmiddels grijpt ze naar alles!) en ze lijkt het allemaal prima te vinden... Ik twijfel alleen nog een beetje over de plaats van de bloem. Ik vind 'em wat hoog zitten. Zouden jullie 'em laten zitten of zou je 'em wat lager op het mutsje zetten?
 
Als je het mutsje gaat haken: veel plezier! 
 

12 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend lief mutsje. Een een mooie dochter hoor! Lief!
  Ik zou het bloemetje wat meer naar beneden doen, staat idd wel wat leuker.

  groetjes Lize

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sweet! Visiting from Annemarie's Link Party.

  Sheila
  http://sheilazachariae.blogspot.com/2013/11/technicolor-blanket-in-all-its-glory.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig dochtertje! En ook het mutsje! groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattig dochterte en muts, ik ga hem haken voor mijn kleindochter die ook 3 maanden is nu, een leuk blog , ik ga je 'volgen'

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je blijkbaar niet 'volgen' ?

   Liefs
   marjo

   Verwijderen
  2. Hoi Marjo,
   Ik heb het even aangepast en nu kan je me een stuk makkelijker volgen.
   Aan de rechterkant van mijn blog kan je me volgen via Google+ of via de mail!
   In ieder geval bedankt voor je bezoekje en je compliment!
   Succes met haken!

   Groetjes,
   Martha

   Verwijderen
  3. Het is gelukt...ik volg nu via 'deelnemen aan deze site' ...heb inmiddels het mutsje gehaakt ....
   Ook welkom op mijn blog

   Liefs
   Marjo

   Verwijderen
 5. Wat ontzettend leuk mutsje! ik heb m ook gemaakt! Hele duidelijke omschrijving. Super leuke foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen