Pagina's

11 dec. 2013

Zelf slabben maken (2) + patroon

Inmiddels is onze kleine meid bijna 3 maanden. Ze begint overal aan te sabbelen. Haar eigen knuistjes zijn favoriet! Dat sabbelen zorgt helaas wel voor natte shirtjes en truitjes... Na al eerder een poging gewaagd te hebben, ben ik gister weer aan de slag gegaan met het maken van slabben. Dit keer met een beter resultaat (al zeg ik het zelf!).
 
Vorige keer zat ik nogal te prutsen met biaisband. Toen ik eenmaal klaar was, zat het biaisband er niet helemaal mooi omheen. Dit keer heb ik gekozen voor een (zelfgetekend) patroon van een kleine omkeerslab. Dus... goede kanten op elkaar, bijna helemaal aan elkaar naaien, slab via de opening omkeren en dan de opening nog dichtmaken. Als het me lukt om er tijd voor te vinden zal ik eens een fototutorial proberen te maken!
 
En voilà... dat ziet er toch even leuk uit!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De achterkant van de slab is gemaakt van witte badstof en de voorkant van lichtroze stof met donkerder roze stipjes (merk: stenzo).
Ik moet nog even klittenband op de slab naaien, dan is 'ie echt helemaal af. Als de slab echt goed van maat is, maak ik er nog een stuk of 5 à 10 in deze maat en nog een stuk of 12 in een grotere maat.
 
Ben je benieuwd naar het patroon van de slab? Voor 1,- excl. verzendkosten wil ik het patroon naar je opsturen. Je kunt kiezen voor patroonpapier of gewoon papier. Als er belangstelling voor is, wil ik een digitale versie maken! Dan hoef je slechts 1,- te betalen (voor het goede doel!).
 
Handwerken is heel leuk, maar op een gegeven moment blijf je met zoveel leuke gemaakte dingen zitten... Samen met mijn moeder verkoop ik daarom handgemaakte artikelen voor het goede doel, o.a. voor de gehandicaptenzorg.

1 opmerking:

  1. Hoi Martha, wat leuk dat je ook een vestje gaat haken! Ik heb ze zelf gehaakt met een dikke draad, ik weet helaas niet meer welke maat haaknaald ik heb gebruikt. Ik ben alsvast benieuwd naar het resultaat.

    Groeten,
    Hanneke maakt

    BeantwoordenVerwijderen