Pagina's

22 okt. 2013

Zelf slabben maken (een eerste poging tot....)

Vandaag heb ik een eerste poging gewaagd... Ik heb voor het eerst zelf een slab gemaakt! En ik vertel je alvast van tevoren: hij is absoluut niet perfect...

Na een week of vijf borstvoeding gegeven te hebben, ben ik er achter gekomen dat slabben toch ook wel handig zijn. Eerst gebruikte ik alleen maar spuugdoekjes. Dat ging goed totdat de kleine 'mondjes terug' ging geven... Dan zat ze er wel eens helemaal onder en moest ik haar gelijk verschonen. Een slab vangt alles dan beter op dan een spuugdoekje.

Ik had wat slabben gehad van mensen die op kraambezoek kwamen. De slabben met drukknopen van de HEMA bevallen erg goed. Tijd om actie te ondernemen en ze te 'kopiëren'.

Eerst heb ik zelf een 'patroon' getekend op papier. Nadat ik deze had uitgeknipt, heb ik dit patroon op de stof gespeld waarvan ik de slab wilde maken. Vervolgens heb ik de slab uitgeknipt, er biaisband om genaaid en voilà... de slab is klaar!
Rechts het getekende patroontje, links de slab van de HEMA
 
En ach, ik heb wat foutjes gemaakt... Aan de rechterkant 'trekt' de slab iets en ik ben vergeten het biaisband aan het begin om te vouwen (dat is best wel dom, haha...). Voor de rest is het een prima slab! En ik heb al gezien dat je niet meer ziet dat de slab trekt als je 'em om doet bij de kleine...

Links de door mij gemaakte slab (je ziet dat 'ie iets trekt aan de rechterkant) met lichtroze biaisband.

Wel vind ik de slab nog een beetje 'kaal'. Ik heb nog wat platte, gehaakte bloemetjes liggen die ik er waarschijnlijk op vast ga maken...

Deze week hoop ik nog een blogje te plaatsen waarin ik iets laat zien wat we hebben gemaakt voor op de babykamer!3 opmerkingen:

 1. heel leuk!
  ik zou eht zelf beter ook doen, want die slabben gaan er door met onze gulzige eter :-)
  grtjes

  Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe oud is jouw kleintje? Jongetje of meisje?

   Verwijderen
  2. ik heb een jongetje van 8.5 maanden, hij noemt Lode! Heb gisteren eindelijk zijn knuffelbeestje af gemaakt (had het gemaakt uit handdoeken, lekker zacht) maar zo creatief als jij ben ik niet altijd, vind er niet altijd tijd voor ;-)

   Verwijderen