Pagina's

8 dec. 2012

Haakpatroon Kerst

In de wintermaanden hebben we sinds 2 jaar een soort "winterboom" in huis staan. Er ligt een prachtig laagje nepsneeuw op en er zitten ook lampjes in, maar die hebben we eigenlijk nooit aan. We vinden de boom zonder lichtjes en zonder kerstballen en al die andere "zooi" gewoon op z'n mooist. Bovendien gaat Kerst wat ons betreft niet over kerstballen of kerstlichtjes, maar over het grote Licht, de Heere Jezus, die naar deze aarde is gekomen.
 
 
Dat wil niet zeggen dat we helemaal niet genieten van de kerstsfeer! Op onze eigen manier genieten we van een "homemade" Christmas...
 
Vanmorgen ben ik wat aan het prutsen gegaan en het resultaat was zo leuk, dat ik het patroontje maar even op papier heb gezet!
Ik heb op internet al hele leuke haakpatroontjes voorbij zien komen, en ik weet haast zeker dat er mensen zijn die een versie van dit patroon kennen... Maar goed, dit is mijn eigen eerste echte patroontje waar ik trots op ben! :-) Het patroon vind je onder de afbeeldingen!
 
 

Haakpatroon Kerstapplicatie
1e toer:
Haak 5 lossen, sluit af en een halve vaste in de 1e losse.
2e toer:
Haak *1 stokje en 1 losse* en herhaal van * tot * totdat je 8 stokjes hebt en 8 lossen.
Sluit de toer af met een halve vaste in de eerste steek van de toer.

3e toer:
Begin eventueel met een nieuwe kleur)
Haak *3 stokjes en 1 losse* in elke losse van de vorige toer. Herhaal van * tot * totdat je 8 groepjes van 3 stokjes en 8 lossen hebt.
Sluit de toer af met een halve vaste in de eerste steek van de toer.

Haak nu het benodigde aantal lossen om de applicatie op te kunnen hangen. De applicaties op de foto hebben een lusje van 6 lossen. Maak de lossen vast tot een lusje door middel van een halve vaste in de eerstvolgende steek.

 Als je gebruik maakt van dit patroontje, zou je dan mijn blog erbij willen vermelden? Het patroontje is alleen voor eigen gebruik en niet voor commerciële doeleinden!

1 opmerking: