Pagina's

24 nov. 2012

Hippe Hobby: Haken!

Sinds de herfstvakantie ben ik officieel verslingerd aan haken. Ik vind het heerlijk om op zoek de gaan naar de mooiste bolletjes wol, in allerlei kleuren en diktes.

Na het aanleren van de steken - met dank aan mijn moeder én YouTube - ben ik zelf een beetje gaan prutsen. Inmiddels zijn de haaktermen mij helemaal bekend en kan ik van alles zelf maken: mutsjes, bloemen, hartjes en... granny squares.

Eindelijk is het moment aangebroken dat ik hiervan iets laat zien aan de buitenwereld! :-)

Dit is mijn eerste granny square. Het patroon vond ik op de site van BusyBessy. Het is een granny square van 20x20 centimeter geworden. Ik heb haaknaald nr. 4 gebruikt en Phildar Impact 3,5 (kleuren: ecru en jeans). De laatste twee toeren wijken af van het patroon van BusyBessy. Natuurlijk zie ik hier en daar nog wat schoonheidsfoutjes, maar het begin is er! Als je goed kijkt zie je dat ik de draadjes aan de achterkant nog niet heb afgewerkt... Waarschijnlijk ga ik nog een aantal van deze granny squares maken zodat ik er een mooie kussenhoes van kan maken.


Ik ben zo blij met deze prachtige bloemen! De kleuren (donkerblauw en appeltjesgroen) zijn niet zo duidelijk op de foto. Deze bloemen zijn ideaal voor op een mutsje, maar het is ook leuk om een veiligheidsspeld aan de achterkant vast te naaien zodat je de bloemen op een tasje kunt spelden bijvoorbeeld.
 
Dit mutsje heeft een omtrek van ongeveer 42 cm en is dus geschikt voor een baby van een maand of 4 à 5. Ik vind vooral de kleur van het mutsje prachtig: niet zo zuurstokroze, maar een mooie zachte tint. Het basispatroon van dit mutsje kan je vinden op de website van Ana BC. Ook dit keer heb ik mijn eigen draai aan het patroon gegeven.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn "haaksels" vinden!

6 opmerkingen:

 1. Wat een schattig mutsje heb je gemaakt ,echt een lief kleurtje .
  Maar heb even naar het patroon gekeken ,daar begrijp ik echt niets van !
  Zet je ook wel eens patroontjes op je blog ?
  Succes verder met je blog .
  groetjes van gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Gerda,

   Bedankt voor je leuke reactie!
   Ik zal even aan Ana BC van Lanas&Hilos vragen of ik het patroontje mag vertalen!
   Ik kom nog maar net kijken in de wereld van het haken/bloggen, maar ben zeker van plan om af en toe een patroontje te plaatsen! Je hoort dus nog van mij!
   Groetjes,
   Martha

   Verwijderen
 2. Ha Mart,

  Ik ben eigenlijk ook heel benieuwd naar het patroon, kan er ook geen wijs uit worden.. Heerlijk he, haken! Werkt lekker ontspannend.

  Liefs Bettina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Bettina!
   Helaas heb ik niet zoveel tijd om te haken, lukt niet zo goed met de rug ook. Zo af en toe begin ik wel eens wat, maar ben ook niet altijd tevreden over het resultaat! Ik hoop binnenkort het patroon te gaan vertalen, ik heb inmiddels toestemming! :-)

   Leuk mutsje had jij trouwens gehaakt! Heb je daar het patroon ook van?

   Liefs!

   Verwijderen
 3. Hoi Martha,

  Via pinterest ben ik op je blog terecht gekomen. Super leuk wat je allemaal met haken kan. Ik ben verliefd geworden op dit mutsje en wil deze maken voor mijn zwangere schoonzus. Aangezien ik nog nieuw ben in het haken-wereldje vroeg ik mij af of je het patroon hebt kunnen vertalen van het mutsje?

  Groetjes Larissa

  BeantwoordenVerwijderen