Pagina's

1 jul. 2013

Moestuinoogst

Rechts op mijn blog heb ik een tabblad "moestuinoogst 2013" toegevoegd. De oogst zal dit jaar niet zo groot zijn. De eerste reden hiervoor is mijn onwetenheid. Ik weet gewoon nog te weinig van moestuinieren af om effectief te werk te gaan. Elke week weer merk ik dat het een leerproces is. Zo kom je er al doende achter dat je op tijd de netten om de fruitstruiken moet hangen, omdat anders de helft van je fruitoogst is verdwenen... Een andere reden is mijn zwangerschap: ik heb gewoon niet zoveel puf om steeds te moeten bukken. En tja, het is maar 10m2, maar dan nog...
 
Gelukkig zijn er ook dingen die heel goed lukken. De muntplanten (aarbeien-, appel- en marokkaanse munt) groeien haast vanzelf. Er hangen al verschillende takken in de kelder te drogen zodat ik hier in de winter ook nog plezier van heb.
 
Ook de snijbiet, die ik veel te dicht op elkaar gezaaid heb, doet het fantastisch! Dikke stelen, grote bladen, heerlijke smaak, wat wil je nog meer?!
 
 Zo'n 150 gram snijbiet, precies genoeg voor een 1-persoonsstamppot!
 
Nu aan één kant van de tuin de aardbeien beschermd worden door netten, kan ik zo af en toe een handjevol aardbeien plukken. Ze zijn zoveel zoeter dan de aardbeien die je in de winkel koopt!
 

 
Ver kunnen we kruiden blijven oogsten: peterselie, de al eerder genoemde munt, selderij en bieslook. De basilicum is nog niet zo ver...
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten